Ilo Auralan Eevi Emily

Mimmi 13.7.2019 Oulu Nord näyttelyt, kuva: Leila Jaakkola

Airedalenterrierinarttu Mimmi

Ilo Auralan Eevi Emily 13.7.2019 Oulu Nord, kuva: Leila Jaakkola

i. FI MVA& JV-13 Happy Pop's Jack_In_The_Box HC C/C, OD 0/0, Silmät terveet
e. Klofkulla's First Lady, Ruotsintuonti HC B/B, OD 0/0, Silmät Distichiasis : todettu
Kasv. Pirkko Alanko, Numminen

OM. Susanna Ollila, Orimattila
Uusi omistaja 28.9.2019 Leena Nurminen, Tampere
synt. 23.9.2017

Mimmi jalostustietojärjestelmässä

Mimmin omat terveystulokset:

6.2.2019    kyynärnivel
lonkkanivel
0/0
B/B
3.10.2018 silmätutkimus
silmätutkimus
Distichiasis : todettu
Silmämuutosten vakavuus : lievä

Luonne:

Mimmi rakastaa kaikkia ihmisiä. Se on hyvin ihmissidonnainen ja palvelualtis, mikäli se saisi siihen mahdollisuuden. Yksinään ollessa Mimmi on hyvin rauhallinen, eikä tee pahojaan. Koiraseurassa se riekkuu ja leikkii rajustikin, tyypilliseen airismaiseen tapaansa. Mimmillä on kuitenkin johtajaluonnetta, joten se ei tule juttuun varsinkaan määräilevien narttumäyräkoirien parissa. Mimmi on täysin terve, iloinen ja aktiivinen - sanoisinko tyypillinen airis. Aina valmis lenkille, autokyytiin, käyttöharjoituksiin ja sen turkki on helppo trimmata. Tässä jollekin airis-ihmiselle valmis, sisäsiisti airis niin käyttöön kuin näyttöönkin.

Koetulokset:

KARHUTESTI 8.3.2019 - pöytäkirjasta KUVA tekstien alla. Loistava tulos nuorelta 1 v. 5 kk ikäiseltä airedalenterrieriltä. Arvioija Asko Sorvo. Lisäksi paikalla oli Amerikkalainen tutkimusryhmä, joka tutkii koiran käyttäytymistä ja luonnetta.

MEJÄ AVO 0 Kouvola 2.9.2018, tuomari Asko Kukkola

Laukauksen sieto HYVÄKSYTTY
Jäljen ikä 21.43 h
- Jäljestämishalukkuus 0p.
- Jäljestämisvarmuus 0p.
- Työskentelyn etenevyys 0p.
- Lähdön, kulmauksien, makauksien selvittämiskyky sekä tiedottaminen 0p.
- Käyttäytyminen kaadolla 0p.
- Yleisvaikutelma 0p.

Lähtömakaus tutkitaan. Lähtee rauhalliseen jäljestykseen. Tänään jäljestys on ailahtelevaa ja jälki hukataan nopeasti, mistä johtuen kolme hukkaa täyttyy toisen osuuden puoliväliin mennessä. Ensimmäinen kulma oikaistaan. Loppuosuus harjoitellen kaadolle.

Näyttelytulokset:

RN Hämeenlinna 6.10.2018, tuomari Juha Palosaari
Hyvät mittasuhteet ja pään linjat. Hieman kookkaat korvat, asento OK. Pitkä, ohut kaula. Rungon kehitys kesken, kaipaa lisää massaa. Lapa saisi olla viistompi. Hyvä takaosa. Hännän tulisi olla suorempi. Turkin laatu OK, mutta ei parhaassa näyttelykunnossa. Vapaat, joustavat liikkeet. Kaipaa lisää totuttelua näyttelyyn.
JUN EH, JUK1

RN Hämeenlinna 7.10.2018, tuomari Jasna Matejcic, Kroatia
Hyvä koko ja mittasuhteet. Hiukan pieni pää runkoon nähden. Suora olkavarsi. Tarvitsee paremman liikkeen edestä. Laadukas turkki. Hännänkiinnitys ja kanto paremmaksi.
JUN EH, JUK1

RN 1.5.2019, Lahti, tuomari Vesa Lehtonen
Arvostelu:
Hyvät mittasuhteet. Hyvä pää. Hyvä kaula ja ylälinja, sekä runko ja luusto. Tasapainoisesti kulmautunut. Liikkuu ryhdikkäällä, joustavalla askeleella. Hyvä karvanlaatu. Voimakkaasti kaartuva häntä. Vielä hieman epävarma käytös.
NUO EH, NUK1

Nord Oulu 13.7.2019, tuomari Kraljic Zlatko, Kroatia.
Arvostelu:
Narttu hyvällä luustolla, vahva pää, oikeanlaiset korvat, hyvä ylälinja, hyvä liikkuja.
NUO ERI, NUK2

KV Oulu 14.7.2019, tuomari Nitka Katarzyna, Puola.
Arvostelu:
Hyvä koko. Oikeasuhteinen pää. Hyvä kaulanpituus. Pitkä runko. Hieman pehmeät ranteet. Hyvä ja riittävä takakulmaus. Liikkeessä etu- ja takajalat eivät ole rinnalkain (tarkoittaisiko ettei ole yhdensuuntaiset?). Hiukan pehmeä turkki. Mukava temperamentti.
NUO EH, NUK2

Mimmi karhutestissä Mäntsälän Saarella 8.3.2019. Hieno tulos. Asko -arvostelija sanoi, että tämä koira on valmis luonnetestiin.
Mimmi 1.1.2018
Kaverit Mimmi ja Kia 29.4.18
Mimmi trimmattuna 23.2.19
Mimmi 13.7.19 Kuva: L. Jaakkola
Mimmi 13.7.19 Oulu, kuva: L. Jaakkola
Mimmi pitkoksilla Pyhän Karhunjuomalammen kierroksella, paikassa Uhrikukkula 23.7.2019. Mimmi tapasi 10 km kierroksella runsaasti eri-ikäisiä ihmisiä ja nautti saamastaan huomiosta. Kuva: Susanna Ollila