Pitkäkarvaisen mäyräkoiran K-pentue

Pähkinän ja Fannin K-pentue syntyi 29.5.2016

Lopultakin uskallan huokaista ja iloita siitä että Fannille on saatu pentue. Muutamana menneenä vuotena sen astutusyritykset ovat epäonnistuneet ja olin itse asennoitunut, ettei Fanni tule kantanarttuni Nasun (Merkaleen's Natalia) viimeistä pentuetta jatkamaan. Nyt näitä on peräti 6 pentua, joista 4 ovat narttuja ja 2 urosta. 🤪 Pennut ovat nyt löytäneet omat kodit. aikaisempia kuvia löydät sivun alaosasta.

Pentujen luovutus alkoi 24.7. , kun ne täyttävät 8 viikkoa. Pennuista löydät paljon kuvia ja videoita facebook-sivuiltani, pääset tarkastelemaan niitä, vaikka et itse olisikaan siellä jäsenenä, sillä olen laittanut monet videot ja pentukuvat julkisiksi. 🙂

K-pentujen sukua on suhteellisen vähän, sillä niiden isällä on vain yksi pentue aikaisemmin ja isänisällä ainoastaan yksi pentue. Fanniemälläkin on vain tämä yksi pentue ja sen isällä (C.I.B Ross Castro, Ruotsiin tuotu Norjasta) on Suomessa vain 2 pentuetta. Pentueen sukusiitos-% on 7:llä sukupolvella laskettuna vain 1 % ja sukukatokerroin 0,84 (ei hävitä olemassa olevaa mäyriskantaa). Pentueen sukutaulun löydät oheisesta linkistä.

Pentueen kehityksestä ja alkutaipaleesta

Synnytys alkoi klo 17 ja ensimmäinen pentu putkahti maailmaan jo klo 18. Kaikki elävinä syntyneet pennut tulivat 29.5. päivän puolella, vaikka yöllä klo1:30 syntyi kuollut pentu, eikä sitä elvyttely-yrityksistä huolimatta saatu tähän maailmaan mukaan. Itse olin tämän pennun syntymän jäljiltä edelleen sitä mieltä, että yksi pentu Fannin mahhassa vielä on. Kaikista poltoista huolimatta pentu ei vain syntynyt. Lopulta sain sen päivällä eläinlääkärin vastaanotolle, jossa todettiin pennun siellä olevan. Tämän kuolleen pennun syntymään tarvittiin keisarinleikkaus. 

Pentujen painot olivat syntymähetkellä 226 g - 245 g välillä eli erittäin tasainen ryhmä. Pennut ottivat jokainen hiukan painoissaan takapakkia, Fannin keisarinleikkauksen vuoksi, mutta sen jälkeen painot ovat tasaisesti kasvaneet. Torstaina 4.6. pentujen painot ovat 383 g - 478 g välillä. Pennut ovat saaneet myöskin pentupannat, jotta vieraammankin on helpompi tunnistaa pennut toisistaan. Pentujen väritys on hyvin punavoittoinen, mutta ehkä 2 narttupentua tulee olemaan punaisia tummin peitinkarvoin. Mustan värin osuus on jatkuvasti vähentynyt ja punaisen lisääntynyt.

Sunnuntaina 12.6. pennut täyttivät 2 vk. Niiden painot ovat edelleen tasaisesti nousseet ollen 770 g - 880 g välillä. Tiistaina 14.6. pentujen painot vaihtelivat jo 840 g - 1020 g välillä, kasvuvauhti on siis reipas. Kaikkien pentujen silmät olivat auenneet 14.6.

Sunnuntaina 3 vk iässä (19.6.) painot vaihtelivat 1120 g - 1240 g välillä. Edelleen pentue on siis hyvin tasakokoinen ja kasvu on hyvä. Pennut saivat samalla myös yksilöidyt nimet, jotka näet tällä sivulla hiukan alempana.

Pennut ovat nyt saaneet lisäruokaa paistijauhelihana ja myöhemmin sen lisukkeena on tarjoiltu turvotettua pentupapanaa. Lisäruoka maistuu hyvin ja pennut uskaltautuivat liikkumaan rohkeasti pentulaatikon ulkopuolella. Pentujen painot ovat 3 vk ja 5 pv kohdalla välillä 1350 g - 1530 g, kasvu siis jatkuu hienosti. YKSILÖKUVIA löytyy nyt jokaisesta sivulta ja edestä, kun rullaat sivua alaspäin.

Viiden viikon iässä 3.7.2016 pennut painoivat jo 1,8 kg - 2,05 kg välillä. Kasvu on hurjaa, kun ajattelee syntymäpainojen olleen 0,23 - 0,25 kg vasta 5 viikkoa sitten. Kaikki pennut liikkuvat aktiivisesti, uskaltavat laajentaa reviiriään ja ovat jo kohdanneet talon muut koirat rohkeasti (airedalenterrieri Siderin ja mäyräkoira Ruskan).

Pentulaatikko jäikin pian kokonaan pois käytöstä ja ulkoilua olemme kokeilleet pentujen omilla ehdoilla hyvinkin aktiivisesti. Samoin pennut ovat saaneet oman kehityksensä mukaisesti laajentaa reviiriään ja tutustua aina vain isompiin tiloihin. Kaikki pennut ovat erittäin rohkeita, reippaita, uteliaita ja rakastavat ihmisiä. Kuusiviikkoisena painot olivat 2,2 - 2,4 kg välissä kaikilla. 13.7.2016 pennut saivat sirut ja niille tehtiin eläinlääkärin tarkastus.

Fanni-emo voi erittäin hyvin ja hoitaa pentujaan erinomaisella huolellisuudella ja tarkkuudella, vaikka pennut ovatkin jo isoja.

7 vk ikäisenä pentujen painot vaihtelivat 2,75 - 2,95 kg välissä, tasainen kasvutahti siis jatkuu. Ylinnä ovat lisäksi jokaisesta pennusta omat yksilökuvat luovutusikäisinä otettuina. Pennut ulkoilevat paljon aivan omaehtoisesti, ne tutkivat ympäristöä suurella innolla ja rakastavat ihmisiä. Yhtään ressukkaa porukasta ei löydy. Pennut ovat nyt rekisteröity ja niiden sukutaulu löytyy TÄSTÄ linkistä jalostustietojärjestelmästä! Pennut ovat oppineet käymään usein hädällä ulkona, muutaman rappusen kulkeminen ei tuota mitään vaikeuksia ja uussiin koiriin suhtaudutaan suurella mielenkiinnolla. Pentuaikana ne ovat saaneet tutustua isompaan koiraan (airedalenterrieri) ja joukkoon sukulaissieluisia mäykkyjä 😀. Lisäksi käymme asunnon ympäristössä pienillä ulkoilulenkeillä ja pennut seuraavat minua hienosti.

1. Uros punainen, RUSKEA panta, nimi: Happy Pop's Kashmir King "KAPU" om. Heli Pirhonen, Joensuu

2. Uros punainen, TUMMANVIHREÄ panta, nimi: Happy Pop's Knight Rider "ÄSSÄ" om. Susanna Ollila/ Mia Vähätiitto, Nurmijärvi

3. Narttu punainen tummin peitinkarvoin KELTAINEN panta, nimi: Happy Pop's Kindly Kia "KIA" om. Susanna Ollila

4. Narttu punainen VAALEANVIHREÄ panta, nimi: Happy Pop's Kiss Me Kate "KISMET" nykyisin LYYTI, om. Mira Kauppinen, Tampere

5. Narttu punainen tummin peitinkarvoin ORANSSI panta, nimi: Happy Pop's Karelian Kaya "KAIA" om. Riikka Uljua, Espoo

6. Narttu punainen PUNAINEN panta, nimi Happy Pop's Kissy Missy "MISSI" nykyisin ELSA om.Tiina Rosèn, Röykkä

Tässä alla hieman lisätietoja pentujen vanhemmista:

Voit käydä tutustumassa Fannin omalle sivulle tästä.

Fanni itse on juuri saanut käyttötuloksen vaadittavaan FI MVA (Suomen Muotovalio), johon keskitymme mammaloman jälkeen 14.8.2016.

Pähkinä-isukki on upea, jolla kauneudesta on todisteina FI & SE MVA -tittelit sekä käyttöpuolella kunnostauduttu FI & SE JVA -tuloksien voimin! Pähkinä oli oman alueensa (Tammermaan mäyräkoirayhdistyksen) mejämestaruus peräti kolmelta peräkkäiseltä vuodelta v. 2013-2015 sekä samaisina vuosina se oli alueen paras käyttökoira! Lisäksi Pähkinä harrastaa koiratanssia (vapaaohjelman merkeissä), josta on ALO H ja KUMA- tulokset. Pähkinällä on lisäksi jo yksi v. 2014 syntynyt pentue, joka on kunnostautunut koe, että näyttelypuolella upeasti.

Lähes täydellinen uroksenalku!
Myytävänä vielä!
Vapaana vielä
Klikkaamalla kuvaa, saat siitä suuremman!
"Ulkoruokinnassa" 3vk 5pv
Oranssi etu, kelt. taka, tummanvihreä vas kulma
Punanen etu, vaaleanvihreä taka
Lopulta Fannimamma tuli
Fanni ja K-pennut 3 vk 5pv
Imetystä, Keltainen KIA imee "katollaan" ;-)
Lopulta "ulkoilun" jälkeen tuttu pentulaatikko
K-pennut nukkuu Fanni emon valvonnassa
Suloiset nukkujat
Ruskea KAPU 3 vk 2 pv
Ruskea KAPU 2 vk 3 pv
Tummanvihreä ÄSSÄ 3 vk 2 pv -en seiso!
Tummanvihreä ÄSSÄ 2 vk 3 pv
Ekaa kertaa seikkailemassa. Vas tummanvihr. pun. rusk.
Kelt. KIA 3 vk 2 pv
Kelt. KIA 2 vk 3 pv
Oranssi KAIA 3 vk 2pv
Oranssi KAIA 2 vk 3 pv
Ruokailemassa 3 vk 5 pv
Vaaleanvihreä KISMET 3 vk 2 pv
Vaaleanvihreä KISMET 2 vk 3 pv
Punainen MISSI 3 vk 2 pv
Punainen MISSI 2 vk 3 pv
Kuvaaja KIM ;-)
2 vk ikäinen K-mäykkytyttö, jolla juuri ovat silmät auenneet
Pähkinän MEJÄ-mestaruus ja paras käyttökoira -pokaalit
Fanni varaäippänä v. 2012 Hopolle
Pähkinän pääprofiili
Fanni 28.8.2011 ja eka Sert & VSP