Kasvatusta 30 -vuotta

Airedalenterrieri ja Pitkäkarvainen mäyräkoira

Koiran kasvatuksen aloitin vuonna 1990 Mäntsälässä Airedalenterriereiden parissa, siten vuosi 2015 oli koirankasvatukseni juhlallinen 25 vuosi 😀nyt kasvatusvuosia on kertynyt jo kaikkiaan 30 v. verran.

Ensimmäiset airikset syntyivät kantanartulleni Red Diadem's Lollipopille eli kotoisimmin Lolalle. Tuon pentueen isänä oli upea Soft-Air Quizzical, joka oli tuolloisen Amerikasta Eurooppaan tuodun C.I.B Blackjack's Nostradamuksen jälkeläinen. Pentue oli suuri, sillä siinä oli 7 narttua ja 7 urosta. Tuohon aikaan se oli ehdottomasti suurin syntynyt airedalenpentue Suomessa. 💋 Löydät lisää airedalenterrierin kasvatustyöni taustasta näiltä sivuilta, kohdasta Airedalenterrieri.

Pitkäkarvainen mäyräkoira tuli sitten myöhemmin kasvatukseen mukaan oman innostuksen ja haaveiden pohjalta vuonna 2008. Ensimmäinen pitkäkarvainen mäyräkoirani oli iki ihana Merkaleen´s Olivia (v. 2004) ja pian hankin jo sille kaveriksi pitkäkarvaisten mäyräkoirieni kantanarttuna olleen Merkaleen's Natalian (v.2006 alussa). Ensimmäinen pitkäkarvainen mäyräkoirapentue Natalle (Nasu) syntyi v.2008, jossa isänä oli korkeatasoisista linjoista oleva superluonteinen Aavistuksen Å'Solemio. 😋Mäyräkoirataustastani löydät lisää tietoa kohdasta Pitkäkarvainen mäyräkoira.

Kaikkiaan pentueita on Happy Pop´s kenneliin rekisteröity nyt 17, joista 10 on airedalenterriereitä ja 7 pitkäkarvaisia mäyräkoiria. 

Orimattilan talvinen metsäretki alareunassa päälaki: pitkäkarvainen mäyräkoira Ruska, sitten Fanni, airis Lady ja airis Sider johtaa joukkoa.