Kaiken takana on

Susanna Ollila

Hei!

Happy Pop´s kennelin toiminnan takana on Susanna Ollila. Koulutukseltani olen Agrologi YAMK ja työskentelen kotieläintalouden opettajana Keudalla, Mäntsälän Saaren kartanolla. Opetustyötä olen tehnyt vuodesta 2003 ja sitä ennen työskentelin aktiivisesti lypsykarjan hoidon ja maatalouslomittajan tehtävissä.

Olen menettänyt sydänmeni koirille jo pienenä lapsena, kun meillä oli kotona sekarotuinen koira Turri. Olin muutaman vuoden ikäinen Turrin tullessa meille. Ensimmäinen airis perheeseen meille tuli v.1976 ja iki oman airiksen hankin heti ammattikoulusta valmistuttuani vuonna 1987. Tuolloin olin jo päättänyt että haluan alkaa kasvattajaksi, mikäli ensimmäinen oma koirani antaisi siihen mahdollisuuden. Tästä asti sitä elämänkoulua olen opiskellut ja tuntuu etten ole valmis tässä asiassa koskaan 😀

Toinen elämäni sykähdyttävistä asioista on elämäntaival Sodankylän Lapissa vuodesta 1993 aina vuoteen 2006 asti. Siksi olen sitä mieltä, että kahta en vaihda (oikeaa ja vasenta sukkaa..no ei sentään=), mutta se on pysyvä kaipuu Lappiin ja sen upeaa luontoa kohtaan. Käynkin suhteellisen säännöllisesti Pohjoisessa Sodankylässä, vähintään kahdesti vuodessa.Voisin suorastaan väittää rakastavani Lapin luontoa ja siitä ovat saaneet nauttia niin lapseni pienen ikänsä, kuin karvaiset koiraystäväni. Lapissa aikani kuluukin suurimmaksi osaksi metsässä samoiluun, tutuissa tulistelupaikoissa käymiseen ja luonnosta nauttimiseen. Olen elänyt Lapissa, sen Sodankylässä ja opiskeluaikoinani Rovaniemen maalaiskunnassa kaikkiaan 14v. Tuolloin elämääni yhtäkkiä alkoivat pulputa Lappi-runot. Kokoan oheiselle sivulle sinulle jaettavaksi niistä muutamia.

Susanna Ollila / Happy Pop´s kennel
Syväjärventie 8
99740 Syväjärvi (Sodankylä)
P. 040 741 2067

susanna.e.ollila@gmail.com

Löydät minut facebookista: https://www.facebook.com/susanna.ollila.92

SYKSY

Syksyn ensi pakkanen
                     - hengitys huurusi.
Lumiharsoinen maa
                     - aamun ensimmäiset jäljet.
Ilma tuntui kylmältä
                     - sielua lämmitti.
Jäätyneet lätäköt rasahtelivat
                     - sielu herkistyi.
Puut olivat lehdettömät
                     - tunsin alastomuuden sisälläni.
Aamun hämäryys
                     - sielussa kumpuileva ilo.
Kiitos Herra tästäkin päivästä
                     - Ylistin sisimmässäni.

Syksyinen harmaus

- Muuttui sisäiseksi kauneudeksi.

Pimeys – sisäiseksi valkeudeksi.

                Orimattila 17.11.2007, Susanna Ollila

Syksyn ensi pakkanen, kuva: Joni Ollila "klikkaamalla kuvaa, saat siitä tarkemman"