L-mäyräkoirapentue

LAKU eli HAPPY POP'S LAY BACK LEADER 7 kk
OKU eli HAPPY POP'S LAP DOG LABEL 7 kk
LILA eli HAPPY POP'S LADYLIKE LILY 7 kk
LYSTI eli HAPPY POP'S LUSTY LILAC 7 kk
Muru eli HAPPY POP'S LOVELY LAUREL, kuva Petra Uotila

Onni & Ruska 29.9.2014

Kaikilla pennuilla on nyt omat rakastavat kodit, kun Lara-tyttönen muutti 22.1. omaan kotiin. Samalla Lara vaihtoi kutsumanimensä Muruksi 😉

Seuraava tapahtuma pentueelle on PENTUETAPAAMINEN kasvattajan luona. Pentutreffit kasvattajan luona olivat 3.5.2015. Koko perhe Ruska-emoineen ja Onni-isineen olivat paikalla, paitsi Muru-tyttönen ei päässyt saapumaan. Yllä pennuista otetut yksilökuvat. Alla kuvia päivän tapahtumista.

Happy Pop´s Lovely Laurel "LARA" 2.1.2015, kun ikää on 3 kk ja 4 pv. Lara on hyvin energinen, reipas ja utelias. Isotkaan koirat eivät pelota ja vauhdilla mennään kohden uusia asioita.
Happy Pop´s Lusty Lilac "LYSTI" (kuva 2.1.2015) lähti omaan rakastavaan kotiin 4.1.2015. Onnea ja iloa koko perheelle tästä reippaasta Lysti tyttösestä!
Lara ja Lysti kuistilla - ihanuudet 2 kk iässä. Alla kuvia diaesityksenä Larasta ja Lystistä. Molemmat ovat superluonteisia ilopillereitä upealuonteisita vanhemmista, ovat tottuneet isoihin koiriin, perheen touhuiluihin, käyvät ulkona hädällä ja liikkuvat rohkeasti ulkona ja jopa metsällä jo. Kuvat (yllä ja alla): Henna Huhta

Ruskaalle ja Onnille syntyi tasainen L-pentue 29.9.2014

Joku näissä haloissa miellyttää ;-) Sider-airis tarkkailemassa touhua.

Ruskalle ja Onnille syntyi 29.9.2014 tasainen ja reipas L-pentue, jossa muutama narttupentu vielä vapaana! Pentujen luovutus 24.11.2014 alkaen ( 8 vk).

Pentuja syntyi viisi, joista 3 tyttöä ja 2 poikaa.

Ruska on erinomainen äiti, sen hoivaominaisuudet syttyivät välittömästi. Pennut ovat virkeitä ja mönkivät tissille ahkerasti. Ensimmäiset kaksi viikkoa seurasin pentujen kasvuja tiiviisti ja tarkkailin tilannetta, kuten myös emokoiran. Viiden päivän iässä pennut olivat kasvaneet 100 g/pentu syntymäpainostaan, joten maitoa tuli Ruskalta riittävästi. 😀 😋 Kahden viikon iässä kaikkien pentujen painot olivat 562 - 692 g välillä, silmät olivat auki ja jokaiselle on nimi mietittynä.

Pentujen nimet (klikkaamalla nimeä pääset ko.pennun Kennelliiton jalostustietojärjestelmään):

Narttu, Happy Pop´s Lovely Laurel "MURU"  Myyty Petra Uotila, Helsinki

Narttu, Happy Pop´s Lusty Lilac "LYSTI"  Myyty Sanna Holanti, Pyhältö

Narttu, Happy Pop´s Ladylike Lily "LILA"  SIJOITUKSESSA Marianna Huhta, Porvoo

Uros, Happy Pop´s Lay Back Leader "LAKU" , Myyty Vesa Silvonen, Kouvola

Uros, Happy Pop´s Lap Dog Label "OKU" , Myyty Ellinoora Ekman, Sippola

 Pentueen tiedot 6:n sukupolven mukaan:
    Sukutaulussa 94 sukulaista tiedossa 126:sta (75%)
    Sukutaulussa 93 eri yksilöä 94:sta (sukukatokerroin 0,99) -> vahvistaa Suomen mäyräkoirakantaa!
    Sukusiitosprosentti 0,05% = ei sukusiitosta, edellytys perinnöllisten sairauksien vastustamisessa rodun sisällä!

Alla pentujen elämäntaipaleelta seurattua tietoa ja yksilökuvat 6 vk ikäisenä.

Pennut täyttivät 4 vk 27.10. mutta punnitsin ne 26.10. Painot olivat aika hyvin tasoittuneet ja lisäruokaa (kiinteätä) maisteltiin tuolloin 2- 3 x/pv. Suurin (Laku) pentu painoi 1,2 kg ja pienin (Lupu) pentu 1,01 kg. Tytöt Lila ja Lysti olivat 1,16 kg ja Lara 1,12 kg. Kun viisi viikkoa oli täynnä, niin pennuilla oli painoa 1,4 kg verran, paitsi Lupu oli 1,2 kg. Täältä tullaan 😀

Pennut kävivät ulkoilemassa 5.11.2014 ensimmäisen kerran ja kaikki lähtivät reippaasti uusia tuoksuja kohden. Pentulaatikko on nyt myös hylätty, sillä mikäpä voittaisi tilavan 1-2 huoneen olotilan mukavuutta.

Kuusivikkoisena pennut kävivät eläinlääkärin tarkastuksessa ja saivat tunnistesirut. Automatka oli pennuille siten ensimmäinen. Menessä pennut itkeskelivät, mutta paluumatka olitiin jo ihan rauhallisia. Kukaan ei voinut autossa huonosti. Sain pennuista eläinlääkäriltä lisämaininnan Hyvä ja tasainen pentue 😋 Tästä olen ylpeä!

L-pennut painoivat 6 viikkoisena 1,46 - 1,69 kg välillä. Monipuolinen ruoka maittaa, vaikka Ruska emo haluaakin hoivata lapsosiaan edelleen hyvinkin ahkerasti.

Pentujen luonnekuvaus kasvattajan silmin:

Pennut Laku ja Lysti ovat yleensä aina ensimmäiset etunenässä ja menossa kohti uusia tuulia. Ekana ulos, ekana uusia leluja kohden ja ekana uusia hajuja tutkien. 🤪 Lupu-poika on oikea veijari, välillä haastetaan kaverit leikkiin, mutta yksinleikkiminenkin on ihan kivaa. 😙 Lara rakastaa ihmisiä. Se haluaa olla aina ihmisten lähellä ja hyppää nenun kohden tirkistelijän silmää 😎 Lila antaa herkän vaikutelman, sillä se harvoin innostuu rähisemään muiden kanssa. Matkassa mennään hienoti mukana, mutta rohkaisua vielä tarvitaan. 🤭

Koiranelämää pentujen kanssa
Sider-airis ja L-pennut vauhdissa. Alla kuvaotokset 6 vk ikäisistä L-pennuista.
L-pennut ulkoilevat ensimmäistä kertaa 5.11.2014
Tohinaa pentulaatikossa 24.10.2014
Tämmöistä kuuluu L-pentueelle 24.10.2014 kun ikää on 3 vk ja 4 pv.
Pannoitetut L-pennut
Antaumuksella äitinä 1 pv :D
L-pentueen vanhemmat