Mäyräkoiria v. 2008 ->

Pitkäkarvaisten mäyräkoirien kasvatuksen taustaa

Vas. Merkaleen´s Natalia "Nasu" ja Merkaleen´s Olivia "Oili".

Perheeseemme oli tullut ensimmäinen pitkäkarvainen mäyräkoira loppukesällä 2004, joka oli nimeltään Merkaleen´s Olivia. Pitkäkarvaiseen mäyräkoiraan päädyin pitkällisen pähkäilyn jälkeen (2 vuotta), kun oli omaa kiinnostusta asiaan ja välillä airedalenterriereiden kasvatus näytti toivottomalta.

Nuoruudessani meidän hevostemme vuokratallilla asusteli pitkäkarvainen punainen mäyräkoirauros, joka ihannoi minua yli kaiken. Olenpa kuullut sanonnankin, että mäykky valitsee itse oman ihmisensä ja minä sain olla (koiraa pitävän perheen harmiksi) juuri se henkilö. Oli se aika pollea tunne kun minä sain olla tilan koiran suosikki. Toisaalta juuri se mäyräkoiran luonne, turkin helppohoitoisuus ja pieni koko oli lopullisen päätöksen takana hankkia mäyris. Pieni toive jossain taustalla; päästä kasvattamaan tätä "pientä - suurta" koiraa vielä tulevaisuudessa!

Muistan hyvin yhden näyttelykertamme ekan mäykkyni kanssa. Oli se aika rankka kokemus kun neiti päätti ettei halua juosta pää pystyssä, vaan kuono maassa tai mieluummin jopa sukkana perässä selällään maaten. Olin varma että meidät naurettaisiin kehästä ulos, mutta tuomari kannusti minua ja pyysi olemaan pienelle koiralle napakampi. Lopulta sain Oilin kunnolla liikkeille ja yllätys, yllätys - olimme kehän ROP ja RYP-kehässä sijoituksena RYP2!

Sitten minulle tuli toinen mäyräkoira, kun Oilista innostuneena halusin toisen mäyräkoiran rinnalle kasvamaan. Niin meille tuli tammikuun -06 alun päivinä ärhäkkä Merkaleen´s Natalia. Kyllä, neiti oli aivan erilainen kuin Oili. Hänen kanssaan joutui oikein lujille, ettei pieni pentu ottanut koko taloamme huostaansa. Niinpä hiljalleen pieni Nasu oppi, että murisemalla ei saa tahtoaan läpi ja ystävällisessä hengessä asiat sujuvat kaikkien kannalta parhaiten. :-)

Nasun pentueen ja kahden uuden kasvatin hankinnan myöden meillä on kotona nykyisin kolme mäyräkoiraa eli Happy Pop´s Favor With Finn, lempinimeltään Fanni, Ruohometsän Kardemumma lempinimeltään Ruska ja täysin uutena tulokkaana mäyrispentu ZINGARESE ELAINE PAIGE eli Hellä, joka on sijoituksessa minulla. Minulla oli kotona vuosia Nasun ensimmäisestä pentueesta Titta -tyttönen, mutta se löysi aikuisena oman rakastavan kodin Mäntsälästä.

Titan kesän 2011 pentueesta jäi sijoitukseen mäykkyuros, Happy Pop´s Game Of Chance eli Onni. Onnin tulevaisuuteen on panostettu metsästyskäytön (Valioluokassa) ja näyttelyjen (KANS ERI ja SA tuloksia) rintamalla. Onni sai 100 m jälkiharjoituksen jälkeen 1v. 2 x AVO 1-tuloksen MEJÄSTÄ! Se on suorittanut yhden VOI-luokan jäljen ja sai siitä VOI 2-tuloksen. SA=sertin arvoinen on tullut Onnille jo kolmesta kansainvälisestä näyttelystä! =) Joensuusta, Oulusta ja Tallinnan Voittaja-näyttelyistä! Onni oli isänä Ruskan v. 2014 pentueelle. Onnin sijoitussopimus on päättynyt v.2015 keväällä.

Fannin K-pennuista itselleni jäi sijoitukseen Happy Pop's Knight Rider eli Ässä-uros. Suurella mielenkiinnolla olen päässyt kokemaan, että pentueessa on potentiaalia. Ässä on Suomen Muotovalio, Tuusulan Nord-näyttelyiden 6.7.2019 saavutetun tuloken myöden. Ässällä on kaksi MEJÄ-AVO2 koetulosta sekä hyväksytysti suoritettu luonnetestitulos. Hyvältä siis vaikuttaa 💋

ZINGARESE ELAINE PAIGE eli Hellä 7 kk, om.: STUBBE SIRPALEENA, sijoituksessa Happy Pop's kennelissä.
H-pentuja v.2012 ja seassa Ruska ;-)